Odisea e një refugjati sirian

Rami ka dhënë mijëra euro ryshfet, është ndaluar nga policia dhe ka ecur me orë të tëra nëpër pyje dhe rrugica të errëta. Të gjitha këto vetëm për të ikur nga vendi i tij i shkatërruar nga lufta, Siria, dhe për të arritur destinacionin e ëndërruar – Gjermaninë.

Vala e parë e migrantëve arrin Hungarinë

Mbi 1,000 migrantë dhe refugjatë nga Lindja e Mesme, Azia dhe Afrika kanë arritur në Hungari nga Serbia, nëpërmjet një udhe ndërkufitare hekurudhore, në afërsi të fshatit hungarez, Roszke. Policia e Hungarisë raportohet se i ka shoqëruar ata në qendrën më të afërt të regjistrimit.