Kush fiton azil në Gjermani?

Qindra-mijëra njerëz që u bëjnë ballë deteve të pabesa dhe udhëtimeve të ashpra, në kërkim të një jete më të mirë në Evropë, dhe shumë të tjerë që kanë humbur jetën duke u përpjekur, kanë shkaktuar ankth brenda Bashkimit Evropian, ku pikëpamjet për pranimin e migrantëve dhe refugjatëve dallojnë gjerësisht.

Kriza e Emigrantëve, Gjermania dhe Austria hapin kufijtë, mbërrijnë emigrantët e parë nga Hungaria

Mijëra emigrantë të rraskapitur kanë mbërritur me autobusë në Austri të shtunën e 5 shtatorit 2015 Pas ditësh të tëra konfrontimi dhe kaosi qeveria hungareze vendosi dhjetra autobusë në dispozicion të më shumë se 1000 emigrantë – pjesa më e madhe e tyre sirianë- të cilët të premten nisën rrugëtimin në këmbë drejt Vjenës.