Një lajm i keq për mediat

*Nga Afrim Krasniqi Mbyllet edhe një gazetë? Nuk ka dilemë: ky është një lajm i keq për median, informacionin dhe vlerat plurale të demokracisë! Portale online kanë paralajmëruar mbylljen e gazetës “Shqip”. Bëhet fjalë për një gazetë të përditshme dhe prej vitesh në treg. Mund të mbetet online, mund të kthehet në botim javor, por…

Politikë-biznes-media; rrethi vicioz që prodhon vetëcensurë

Lidhjet mes politikës, biznesit dhe medias kanë marrë formën e një “trekëndëshi Bermude” në Shqipëri, që minon gazetarinë cilësore dhe gjeneron censurë e vetëcensurë mes gazetarëve. Një studim i BIRN Albania që përfshiu 121 gazetarë, drejtues mediash dhe ekspertë arrin në përfundimin se interesat ekonomike të pronarëve, lidhjet e tyre me politikën dhe pamjaftueshmëria financiare…

Për mediat që heshtin, paçi fatin e Agon-Channel

Nga Aurel Rakipllari – Në çdo vend normal dhe sado pak demokratik mbyllja e një televizioni është një lajm shumë i keq, i cili meriton të jetë në krye të çdo televizioni, gazete apo portali, por në Shqipërinë tonë (të gatuar me brum të prishur) kjo gjë nuk i bën përshtypje askujt.

Operacione ndaj mediave në Turqi

Policia në Turqi ka filluar disa operacione kontrolli ndaj bizneseve, pronë e një kompanie të madhe  mediatike. Sipas grupeve të të drejtave të njeriut mendohet se kjo është një fushatë për të goditur gazetat dhe televizionet që janë kritikë ndaj presidentit turk Recep Tayyip Erdoğan dhe partisë së tij, Partia Islamike për Drejtësi dhe Zhvillim,…