Blushi:Reformë do të ketë, por jo drejtësi

Ndërsa në Kuvend po diskutohet për Byronë Kombëtare të Hetimit, fjalën e ka marrë edhe deputeti  socialist Ben Blushi. Ai ka thënë se “duke shtyre reformen ne drejtesi, duke shtyre hetimin, po bindim shqiptaret se ketu ekziston nje pakt qe te mos kete hetim dhe ndeshkim per shqiptaret” Duke vijuar më tej Blushi u shpreh:

REFORMA E DISKUTUESHME UNIVRESITARE NË SHQIPËRI

Sistemi edukativ në Shqipëri është duke ndryshuar edhe njëherë tjetër. Si në çdo aspekt tjetër të jetës kulturore, sociale, ekonomike dhe politike, edhe edukimi kërkoi një transformim pas ndryshimeve politike të viteve 90-të. Nga një kurrikulum mësimor i çensuaruar dhe jashtë mase i kontrolluar i hyri një faze ndryshimesh, përshtatjesh dhe deri eksperimentimesh.