KLASA PUNËTORE MES FAKTIT DHE OPINIONIT

*Nga Sami CURRI ANALIZË/ Ditët e sotme mund të dëgjosh për termat koorporatë, sipërmarrje, investime, kapital, kredimarrje, kredidhënie, norma interesi, koncension…, e ku ta di unë sa e sa terma të tjerë të cilët mund të përdoren në fushën e ekonomisë. Por të flasësh për klasën punëtore në Shqipëri, themelin e gjithë këtyre të tjerave,…

Rrëfim për qytetin e humbur…(Foto+video)

Reportazh & Analizë Nga Sami Curri Kur takon një person, pasi të pyet si quhesh, ç’profesion ke, pyetja e tretë në radhë në 99% të rasteve është se nga vjen. Mua personalisht, kohët e fundit më është dashur të takoj shumë njerëz të rinj dhe në diskutim e sipër më është shtruar pyetja se nga…

Drejtësia, të vërteta të pathëna dhe të pavërteta që thuhen

ANALIZË *Ergi Picaku *Sami Curri Më 2 dhjetor 2015 efektivët “Shqiponja” të policisë së Tiranës kanë arrestuar prokurorin, Haxhi Giu, 55 vjeç. Sipas Prokurorisë,  Haxhi Giu ka tentuar që të ndryshojë klasifikimin e një vepre penale, në këmbim të një shume parash për Paulin Shporin, i akuzuar për “Prodhim dhe shitje e lëndëve narkotike”. Prokuroria nuk specifikon…

REPORTAZH/ Në kërkim të gurit të bekuar (Foto+Video)

Reportazh- Nga Sami Curri “Tempraturat  për nesër sipas shërbimit Meteorologjik Ushtarak do të jenë 15ºC  në zonat e ulta dhe 7ºC në ato malore, me alternime vranësirash”. Nesër do të kisha edhe motin në krah, në rrugëtimin tim për në galeritë e Bulqizës, në kërkim të gurit të bekuar për një pjesë, por të mallkuar…

Bulqiza, vendi ku të vërtetën duam ta vrasim

IDE- Nga Sami Curri E vërteta normalish që vret, është shkatërruese për shumë persona. Për mendimin tim, është si të thuash, ‘Lakuriqët e natës t’i nxjerrësh në dritën e diellit’, pra ndryshim 100%, për një krijesë që është mësuar që të jetoj vetëm në errësirë.

Rinia Bulqizake, pemë e tharë nga një gozhdë e ngulur !

IDE- Nga Sami Curri Rinia, kryefjala e një shoqërie, motori i zhvillimit në shumë drejtime sociale, ekonomike, motor i cili vë në lëvizje këtë makinerinë me emrin shoqëri. Për rininë flitet shumë, krijohen programe, ngrihen tryeza dhe grupe pune për hartimin e projekteve zhvillimore, krijohen klube debati për dëgjimin e problemeve prej tyre, ideve, platformave…

Bulqiza, han pa portë, portë pa han!

IDE- Nga Sami Curri A e dini se çfarë është hani? Besoj se një pjesë prej jush po, ndërsa ata që nuk e dinë, po mundohem që t’i jap një shpjegim sa më të kuptueshëm. Han, ose në kuptimin e fjalës në ditët e sotme do të ishte hoteli. Por, hani kishte një të veçantë,…