ARMO del në shitje për kredinë e papaguar te Raiffeisen Bank

Një nga dy rafineritë e ish-gjigandit të tregut të karburantit në Shqipëri u shpall në shitje me ankand nga shoqëria përmbarimore EPSA me ankand me çmim fillestar prej 2.8 miliardë lekësh (rreth 20 milionë euro), ndërkohë që kreditorë të tjerë janë në radhë për të pritur të mbledhin detyrimet e tyre.

Raport i BB: Gjendja ekonomike në Shqipëri dhe Kosovë

Banka Botërore parashikon se rritja ekonomike do të jetë e brishtë në Bashkimin Evropian dhe Ballkanin Perëndimor, duke arritur në 1.9 përqind për vitin 2015 nga 1.5 që arriti një vit më parë. Vlerësimet jepen në një raport të ri të botuar sot mbi gjendjen ekomonike dhe parashikimet për të ardhmen në Evropë dhe Azinë…

Pabarazi në rritje, jetesë më e varfër (infografik)

Konsumi mesatar i familjeve shqiptare ka qëndruar në vend numëro, që nga viti 2007, duke shënuar shtatë vjet stanjacion, por në të njëjtën kohë, pabarazia në konsum mes të pasurve dhe të varfërve është shtuar, gjë që do të thotë se të varfërit jetojnë sot më keq nga sa jetonin në vitin 2007.

Bizneset detyrohen të paguajnë edhe skanimin që nuk ekziston

Bizneset në Shqipëri janë të detyruara nga 7 shtatori i këtij viti të paguajnë një tarifë prej 22 eurosh për deklaratë doganore, pagesë e cila shkon për llogari të kompanisë koncesionare “S2 Albania”, një kontratë që teorikisht do të ndihmonte autoritetet të luftonin kontrabandën dhe evazionin fiskal si dhe do të përmirësonte sigurinë duke shmangur…